Web Analytics Made Easy - Statcounter

عالی‌ترین دادگاه مدنی مصر درخواست تجدیدنظر ۱۳ تن از جمله دو فعال درباره درج نامشان در لیست تروریستی را رد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العربی الجدید، یک منبع قضایی اعلام کرد که دادگاه تجدیدنظر مصر، عالی‌ترین دادگاه مدنی در این کشور درخواست فرجام‌خواهی گروهی ۱۳ نفره شامل دو فعال برجسته این کشور برای قرار دادن نامشان در لیست تروریستی به مدت پنج سال را رد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه شامل زیاد العلیمی، فعال و نماینده سابق پارلمان مصر و رامی شعث، از بنیانگذاران جنبش تحریم اسرائیل در حمایت از فلسطینی‌ها برای خارج کردن سرمایه‌گذاری‌ها از اراضی اشغالی و اعمال تحریم‌هایی علیه این رژیم در مصر است.

اعضای این گروه از سال ۲۰۱۹ در پرونده مشهور به "ائتلاف امید" بازداشت شدند.

مقامات مصری این ائتلاف را متهم کردند که از گروه اخوان المسلمین برای تحریک به انقلاب و اقدامات خشونت‌آمیز حمایت مالی دریافت می‌کند.

اعضای این ائتلاف آوریل ۲۰۲۰ در لیست تروریستی مصر قرار گرفتند.

برخی دوستان آنها و فعالان مصری اظهار کردند که هدف از این بازداشت‌ها ممانعت از تشکیل ائتلافی سکولار کمی پیش از انتخابات پارلمانی سال ۲۰۲۰ بود و این بازداشت‌ها به یکی از مهمترین موضوعات حقوق بشری در مصر تبدیل شدند.

منبع قضایی یاد شده اعلام کرد که حکم دادگاه فرجام خواهی قطعی است.

خانواده شعث اعلام کردند که از تصمیم برای ابقای نام او در لیست تروریستی که شامل بلوکه دارایی‌ها و ممنوع السفری او نیز می‌شود، شوکه شده‌اند.

آنها افزودند: به خانواده و یا تیم حقوقی شعث هیچ دلیل و مدرک قانونی برای اتخاذ چنین تصمیمی ارائه نشده و همینطور به او اجازه داده نشده با وکلایش تماس بگیرد.

ماه فوریه یک کمیته از کارشناسان سازمان ملل خواستار حذف نام العلیمی و شعث از لیست تروریست‌ها شدند.

این سازمان‌ها اعلام کردند: از قانون مبارزه با تروریسم به ویژه در ارتباط با سوء استفاده از اقدامات بیشتر علیه این لیست در سطح ملی برای حمله به فعالان حوزه حقوق بشر به شدت ناخرسند هستیم.

این درحالی است که آمریکا روز چهارشنبه مصر را به دست براشتن از هدف گیری فعالان حقوق بشری فراخواند و هشدار داد، این مساله را در مذاکرات فروش سلاح به این کشور مدنظر قرار می‌دهد. این اظهار نظر آمریکا پس از بازداشت فعال حقوقی برجسته مصر و ارجاع او به دادگاه بود.

حسام بهجت، مدیر اجرایی ابتکار عمل مصر برای حقوق شخصی روز دوشنبه اعلام کرد، دادستانی اتهاماتی را علیه او در زمینه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی وارد کرده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه مصر اعلام کرد، آمریکا در قبال لیست اتهامی و نیز بازداشت فعالان دیگر جامعه مدنی، خبرنگاران و دانشگاهیان نگران است.

او گفت: به دولت مصر گفتیم افراد مثل بهجت نباید هدف بگیرند زیرا به شکل مسالمت‌آمیز نظرشان را بیان می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مصر لیست تروریستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۲۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره در میان خوش‌بینی آمریکا

رسانه‌های مصری شامگاه سه‌شنبه از ادامه مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره با حضور هیئت‌های مذاکره کننده خبر دادند.

به گزارش ایسنا، ادامه مذاکرات آتش‌بس غزه با حضور هیئت‌های دوحه، واشنگتن، حماس و هیئت امنیتی مصر در روز سه شنبه در حالی صورت گرفت که ارتش رژیم صهیونیستی از صبح سه‌شنبه برای اشغال بخش فلسطینی گذرگاه زمینی رفح بین غزه و مصر که گذرگاه اصلی برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه است، تلاش کرد. این مساله منجر به بسته شدن این گذرگاه از هر ۲ سمت شد. بسته شدن این گذرگاه منجر به وخامت مشکلات ۲.۴ میلیون فلسطینی در غزه از جمله یک میلیون آواره خواهد شد به ویژه اینکه به گفته سازمان ملل انبارهای مواد غذایی در نوار غزه تنها برای یک تا چهار روز کافی است.

به نقل از خبرگزاری فلسطینی «سما»، همزمان منابع آگاه در قاهره اعلام کردند ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) سه‌شنبه برای شرکت در مذاکرات آتش‌بس غزه به قاهره بازگشت. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که آمریکا درباره امکان رسیدن به توافق آتش‌بس در غزه خوشبین است.

آمریکا بر این باور است که با ازسرگیری مذاکرات در قاهره طی امروز چهارشنبه، می‌توان اختلافات باقی مانده بین اسرائیل و حماس را در مذاکرات بر سر آخرین پیشنهاد آتش بس برطرف کرد.

۲ منبع مصری گفته‌اند هر پنج هیئت شرکت کننده در مذاکرات آتش‌بس در روز سه شنبه(حماس، اسرائیل، ایالات متحده، مصر و قطر) در قاهره، به ازسرگیری مذاکرات واکنش مثبت نشان دادند و انتظار می‌رود که دیدارها صبح امروز چهارشنبه ادامه یابد.

به گفته یک منبع آگاه، بیل برنز، رئیس سیا، قرار است امروز از قاهره به اراضی اشغالی سفر کند تا با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و مقامات اسرائیلی دیدار کند.

به ادعای متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حماس خواسته‌های اضافی را در پاسخ خود به پیشنهاد آتش‌بس ارائه کرده است.

شامگاه دوشنبه جنبش حماس از قبول پیشنهاد قطر و مصر درباره تبادل اسرا و آتش‌بس خبر داد.

میلر گفت آمریکا به تمام طرف‌ها توضیح داد که می‌خواهد هرچه سریع‌تر توافق امضا شود.

جان کربی، مشاور روابط استراتژیک در کاخ سفید نیز گفت کاخ سفید درباره امکان رفع شکاف‌ها و اختلافات بین حماس و رژیم صهیونیستی خوش‌بین است.

وی مدعی شد که صهیونیست‌ها با حسن نیت مذاکره می‌کنند.

کربی تاکید کرد: شکاف‌هایی را که در ساختار اصلاح شده توافق آتش‌بس وجود دارد، می‌توان برطرف کرد اما نمی‌توانیم درباره چارچوب زمانی توافق نهایی پیش‌بینی داشته باشیم. با این حال امیدواریم که به زودی این اتفاق بیفتد.

پیش از این جنبش حماس به رژیم صهیونیستی هشدار داد مذاکرات کنونی قاهره آخرین فرصت در مقابل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و خانواده‌های اسرای صهیونیست برای بازگرداندن فرزندان خود خواهد بود وگرنه به سرنوشت «رون آراد» خلبانی که هواپیمایش در سال ۱۹۸۶ بر فراز لبنان سقوط کرد، دچار خواهند شد. سرنوشت این خلبان همچنان مبهم است.

به گفته منابع، هیئت‌های قطر و آمریکا به مذاکرات خود با هیئت‌های مصر و حماس ادامه می‌دهند و تلاش‌های مصر برای رسیدن به آتش‌بس در غزه ادامه دارد. طرف مصری به هیئت اسرائیلی اعلام کرد باید تنش را برای ممانعت از عواقب منفی آن متوقف کند.

سه‌شنبه هیئت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی وارد قاهره شد. این در حالی است که تظاهرات صهیونیست‌ها در مقابل وزارت جنگ در تل‌آویو ادامه دارد و آنها خواهان دادن اختیارات بیشتر به هیئت مذاکره کننده برای رسیدن به معامله تبادل اسرا با مقاومت فلسطین هستند.

روزنامه عبری هاآرتص گزارش داد هیئت اسرائیلی شامل اعضایی از ارتش، دستگاه موساد و شاباک است.

در این راستا بنی گانتس، عضو کابینه جنگ ژیم صهیونیستی شامگاه سه‌شنبه از هیئت مذاکره کننده این رژیم در قاهره خواست برای رسیدن به توافق تبادل اسرا با حماس نهایت تلاش خود را به کار گیرد.

وی گفت: تیم مذاکره کننده‌ای که به قاهره رفته است تنها اختیار شنیدن را ندارد بلکه باید برای رسیدن به معامله تبادل اسرا تلاش کند. ما هرگز ناامید نمی‌شویم و اجازه ورود مسائل سیاسی در این پرونده مقدس را نمی‌دهیم.

اپوزیسیون و طرف‌هایی در دولت رژیم صهیونیستی می‌گویند بنیامین نتانیاهو در هرگونه توافق احتمالی با حماس برای تحقق اهداف سیاسی خود و ماندن در قدرت کارشکنی می‌کند.

گانتس درباره عملیات رفح در جنوب نوار غزه گفت: این عملیات نظامی که روز دوشنبه شروع شد ادامه خواهد داشت و در صورت لزوم گسترش می‌یابد.

این در حالی است که هشدارهای بین‌المللی نسبت به پیامدهای فاجعه بار حمله به رفح به دلیل وجود ۱.۵ میلیون فلسطینی در آنجا افزایش یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادامه مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره در میان خوش‌بینی آمریکا
  • هلندی‌ها برای بازداشت نتانیاهو آستین بالا زدند
  • روسیه دو تبعه آمریکایی را بازداشت کرد
  • اعضای کنگره آمریکا دیوان کیفری بین‌المللی را تهدید کردند
  • هلندی‌ها برای بازداشت نتانیاهو دست به کار شدند
  • نامه تهدیدآمیز 12 سناتور آمریکایی به دیوان بین المللی کیفری/ به مقامات اسرائیل گیر بدهید خدمت تان می رسیم!
  • حضور فعال بانک شهر در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • اعتراض برخی از اعضای رزما به ائتلاف با امنا
  • هشدار دریایی به فعالان دریای خزر